Marcel Roerdink

Beste Winterswijkers,

Mijn naam is Marcel Roerdink en ik sta op plek 5 op de kandidatenlijst van Voor Winterswijk.

Graag stel ik mij nader aan jullie voor.

Al sinds mijn geboorte, in 1967, woon ik in ons mooie Winterswijk. Ik ben getrouwd en wij hebben een prachtige dochter. Na mijn militaire dienstplicht ben ik gaan werken bij een accountantskantoor. Vervolgens heb ik gewerkt bij een handelsstal in paarden. In 2006 kreeg ik de kans om als zelfstandig ondernemer aan de slag te gaan. 

Vanaf jongs af aan was het voetbal wat de klok sloeg. Het actieve voetbal heb ik verruild voor het bezoeken van thuiswedstrijden van een bekende voetbalclub. Mijn grote hobby is het (op kleine schaal) fokken en houden van paarden. En zo wordt je ook vanzelf betrokken bij de Hippische Vereniging te Winterswijk. In de weekenden wandel ik graag, met mijn maatje Bramble, in ons prachtige buitengebied.

Een uniek buitengebied waar het heerlijk wonen, werken en recreëren is. Een buitengebied dat uniek is en waar we zuinig op moeten zijn. Dit houdt niet in dat het buitengebied op slot moet. Nieuwe woonvormen en nieuw ondernemerschap moet ondersteunt worden, maar dan wel passend in het buitengebied. Een nieuw industriegebied in het buitengebied vind ik niet passend. Wel passend vind ik onze boeren, de hoeders van ons landschap en producenten van ons voedsel.

De woningnood is hoog. Betaalbare woonruimte voor starters en ook senioren is er onvoldoende. Door te kiezen voor herbestemming, inbreiding en nieuwe woonvormen (ook in het buitengebied) komt er nieuwe woonruimte beschikbaar. Naast het thema wonen vind ik de energietransitie ook fascinerend. En zo heeft ieder thema wel een raakvlak.

Je hoeft je oor maar te luisteren te leggen tijdens de koffiepauze en je voelt wat er leeft onder Winterswijkers. Daarom voel ik mij thuis bij Voor Winterswijk, waar de “Winterswijkse Maat” wordt gehanteerd. Waar het persoonlijke contact met iedere Winterswijker belangrijk is en waar we eerst luisteren en dan doen. Dat is waar Voor Winterswijk voor staat en waar ik mezelf voor zou willen inzetten.

Als jij dit ook vindt en op zoek bent naar een partij die kiest voor de “Winterswijkse Maat”, stem dan op 16 maart 2022 bij de gemeenteraadsverkiezingen op Voor Winterswijk.

Gewoon doen!