Tom van Beek

Mijn naam is Tom van Beek en ik ben lijsttrekker van ‘Voor Winterswijk.’

In het Zuid-Hollandse Lisse zag ik achtenvijftig jaar geleden het levenslicht als jongste van een gezin met elf kinderen.

Ik ben getrouwd en heb inmiddels zelf twee volwassen kinderen. Wij wonen sinds 1991 in Winterswijk. Al ruim vijfendertig jaar ben ik werkzaam in de grond-, weg- en waterbouw, waarvan de laatste vijfentwintig jaar als zelfstandig ondernemer.

Waar de één voetbal heeft als hobby, speel ik graag een goed spelletje mee in de Winterswijkse gemeentepolitiek. Daarnaast ga ik als gepokt en gemazelde doe-het-zelver een mooie verbouwingsklus in eigen huis niet uit de weg.

Nadat wij in 1991 in Ratum zijn gaan wonen ben ik al snel aangeschoven bij het bestuur van de Ratumse buurtschapsbelangenvereniging waarin ik tijdens mijn dertien jaren als bestuurslid ook twee jaar het voorzitterschap heb bekleed. Daarnaast was ik zes jaar penningmeester van School- en Volksfeest Ratum.

Mijn bestuurslidmaatschap bij het Ratums Belang is de opmaat geweest naar mijn werk als gemeenteraadslid.

In 2006 ben ik, als lokaal bestuurslid van een landelijke partij, politiek actief aan de slag gegaan in Winterswijk. Nadat ik in 2008 zitting heb genomen in de Raadscommissie Ruimte, heb ik in 2010 met een ruim aantal voorkeurstemmen voor deze partij zitting mogen nemen in de Gemeenteraad. Nadat ik in 2018 afstand heb gedaan van mijn raadszetel voor deze landelijke partij werd mij na de coalitiebreuk begin 2019 na vele oproepen vanuit mijn achterban de ruimte geboden om onder de naam ‘Voor Winterswijk’ zitting te nemen in de Winterswijkse Gemeenteraad.

Met duidelijke politiek weer dicht bij de Winterswijker staan, dat is waar ‘Voor Winterswijk’ voor staat. Met de beentjes in de klei, zonder kapsones en grootheidswaanzin, samen met een club mooie mensen luisteren naar, en doen wat nodig is voor iedere Winterswijker.

Laat uw stem niet verloren gaan, want een stem op ‘Voor Winterswijk’ is een stem op uzelf.

Tot 16 maart, tot ‘Voor Winterswijk’. Gewoon doen!