Roy Heesen

Mijn naam is Roy Heesen en ik sta op de 15e plaats van de kandidatenlijst ‘Voor Winterswijk’.

Een geboren en getogen Winterswijker, 1990, en opgegroeid in de prachtige buurschap Meddo. Ik heb een opleiding gevolgd in tuin, park en landschapsinrichting maar, na het uit de hand lopen van mijn grote hobby, hier niets meer mee gedaan uiteindelijk. Toen ik 18 werd ben ik bij het bestuur van jongerencentrum Elbekurkie gekomen waar ik mijn hobby op heb gedaan: het organiseren van avonden voor voornamenlijk de jeugd. Ook ben ik toen met een fantastische groep jongeren begonnen aan de organisatie van het  jaarlijkse VuurFestival, dat sinds 2010 plaats vind. 

Het organiseren zit diep in mijn bloed. Zo wordt het voor het VuurFestival dit jaar het 13e jaar (waarvan 2 jaar niet door konden gaan), heb ik het OktoberFest georganiseerd en ruim 20 Food Truck Festivals (grotendeels in Duitsland). Het stukje groen opleiding heb ik definitief aan de wilgen gehangen door de aanschaf van een Foodtruck en tevens het openen van horecazaak ‘Streetfood Caffé Las Fritas’ aan de Markt welke sinds juli 2020 open is. 

Mede door de evenementen en de horecazaak kom je veel beren op de weg tegen binnen het gemeente-orgaan en op de straat. Ik ben van mening dat veel zaken simpeler moeten kunnen en er minder moeilijk gedacht moet worden, oftewel gewoon doen! Daarnaast ben ik altijd al hard bezig te kijken wat er voor jongeren te doen is, waar ze moeten wonen, etc. Helaas valt deze groep te vaak buiten beschouwing waardoor ze wel móeten weg trekken omdat er simpelweg niets te doen is voor hen. Het wordt dan ook steeds moeilijker om aan jeugd te komen die kán werken, zij het bij een bedrijf of als vrijwilliger bij een vereniging. Het spreekt me dan ook erg aan dat voor Winterswijk hier ook zeker qua woningbouw naar wil kijken (starterswoningen? Boerderijsplitsingen?) én we mogelijk kunnen kijken of zaken sneller en/of simpeler geregeld kunnen worden. 

Jeugd heeft de toekomst, het wordt hoog tijd om gewoon te doen. Vind u dit ook? stem dan op 16 maart a.s. bij de gemeenteraadsverkiezingen op Voor Winterswijk.