Dorinda van den Akker

Hallo Winterswijk, 

Mijn naam is Dorinda van den Akker en ik sta op plek 11 op de kandidatenlijst van Voor Winterswijk. 

Graag stel ik mij hierbij aan u voor:

Ik ben in 1996 geboren in Kotten en ik ben ook in Kotten naar de basisschool geweest. Op dit moment woon ik samen met mijn partner in de kern van Winterswijk. Mijn moeder is een echte Kottense en mijn vader komt uit Friesland. Mijn vader was, zoals veel van jullie zullen weten, de ‘’Bielzen Kearl’’.

Ik werk als belastingadviseur bij een grote agrarische accountants & advies organisatie, waar mijn affiniteit met de agrarische wereld goed van pas komt. Daarnaast ben ik mijn master Fiscaal Recht aan het afronden. 

Mijn vrijetijd besteed ik graag aan de politiek, vriendinnen en wandelen. Ik geef ook bijles aan basisschoolleerlingen en aan de onderbouw van de middelbare school. 

In 2021 heb ik de overstap gemaakt naar Voor Winterswijk. Dit is een partij waarbij ik mij helemaal thuis voel. Het is een leuke gemixte groep, waar veel verschillende zienswijzen de aandacht krijgen. Ik denk dat wij, doordat we allemaal zo’n verschillende achtergrond hebben, een goed beeld hebben van wat er in Winterswijk leeft, maar ook wat Winterswijk nodig heeft. 

De komende jaren richt ik mij graag in op de financiële aspecten en betaalbare woningen voor jongeren.  Mijn opleiding en werk bieden mij de kennis en kunde om de partij bij te staan op financieel vlak. Daarnaast is woningbouw voor jongeren een thema waar ikzelf ook veel mee te maken heb. Op dit moment is het voor iedereen, maar met name starters heel erg lastig om een woning te krijgen en ik vind dat daar veel aandacht naartoe mag gaan. Een fijn en veilig thuis is toch een eerste levensbehoefte. Wel vind ik het belangrijk dat mensen zelf aan de slag aan. Zelf dingen ondernemen. Als gemeente kun je mensen daarbij zoveel mogelijk ondersteunen, maar mensen blijven zelf verantwoordelijk. 

Bent u ook voor Winterswijk? Stem dan op 16 maart a.s. op Voor Winterswijk.

Gewoon dóen en gewóon doen!