Remco Oonk

Mijn naam is Remco Oonk en ik sta op plaats 10 op de kandidatenlijst van Voor Winterswijk.

Ik merk dat Winterswijk en omstreken in mijn hart zit en voor mij belangrijk is. In eerste instantie onbewust want in mijn jeugd en jong volwassen jaren heb ik erg veel plezier gehad met wonen, sporten, (zelfs) school, bijbaantjes tot werk, uitgaan en nog veel meer (ook gekkigheid). Ik heb dat plezier nog steeds en gun dat iedereen. Ik woon hiervoor met mijn gezin erg prettig in het Woold en ik heb een prachtige job op de zorgboerderij.

In de loop der jaren ben ik er wel achter gekomen dat bovenstaand niet vanzelf komt. Ik ben me ervan bewust geworden dat je ideeën moet hebben, dat je initiatieven moet ontplooien, tradities moet koesteren, dat je mensen moet enthousiasmeren en je flink moet inzetten. Maar luisteren naar mensen en daar naar handelen is volgens mijn het allerbelangrijkste. Zo houden we Winterswijk en het buitengebied prettig en uitdagend om te wonen en werken.

Soms moet je het oude afbreken omdat de oude fundamenten het nieuwe niet kunnen dragen. Dit geldt soms letterlijk voor gebouwen maar soms ook figuurlijk voor het besturen. We moeten de onderwerpen transparant en eerlijk voorleggen. Ik heb in ‘Voor Winterswijk’ een groep van mensen gevonden die er net zo over denken en ook het beste voor hebben met Winterswijk, ook het buitengebied. Het aanvaarden van een bestuursfunctie is een logisch gevolg. Ik heb er erg veel zin in.

Vindt u ook dat het anders kan en moet. Stem dan op 16 maart op Voor Winterswijk. Gewoon doen!