Jurriaan de Mol

Beste ‘Voor Winterswijkers’,

Mijn naam is Jurriaan de Mol en ik sta op de 14e plaats van de kandidatenlijst ‘Voor Winterswijk’.

Als geboren en getogen Rotterdammer woon ik met veel plezier in Winterswijk samen met mijn echtgenoot Edwin die een rasechte Winterswijker is. We hebben regelmatig logé’s ‘uit het Westen’, die allemaal stuk voor stuk verrast zijn door het prachtige Achterhoekse landschap en de gezelligheid van Winterswijk. Iets wat wij natuurlijk allang weten..!

Ik heb eigenlijk altijd in het toerisme gewerkt, voor o.a. de KLM, Golden Tulip Hotels, Den Haag Marketing, het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen en voor de marketingorganisatie Toerisme Veluwe Arnhem Nijmegen. (Bekend van de campagne “Gelderland levert je mooie streken….”).

Sinds kort ben ik werkzaam als directeur van het Flipje en Streekmuseum in Tiel in de Betuwe, een andere mooie Gelderse streek.

Een voor mij belangrijke hobby is de geschiedenis van de Tweede Oorlog, de verhalen van de ooggetuigen maar ook de nasleep van deze oorlog die nooit ver weg is in ons dagelijkse leven anno 2022. Dit is ook de reden geweest dat ik de oprichter ben van de Liberation Route Europe, een route die in 1944 is afgelegd door de Westelijk geallieerden vanuit Londen naar Normandië ( D-Day) vervolgens via de Ardennen naar Nijmegen, Arnhem (Slag om Arnhem) en door naar Berlijn. De route is digitaal in 6 talen beschikbaar voor de wandelaars. (Zie www.liberationroute.com).

Verder ben ik een levensgenieter (lekker die Achterhoekse wijnen!) en loop ik driemaal in de week hard in het prachtige buitengebied.

Politiek gezien ben ik zeer teleurgesteld in hetgeen in Den Haag plaatsvindt en zou daarom graag een andere lokale politiek zien, ook in Winterswijk. 

Dus wegblijven van het “wij en zij” gebeuren, het ingraven op standpunten maar ook het vermijden van ellenlange discussies over onderwerpen die allang aangepakt hadden moeten worden.

Kortom, handen uit de mouwen, samenwerking zoeken en aan de slag gaan zijn  voor mij belangrijke zaken die “Voor Winterswijk” reeds realiseert.

‘Voor Winterswijk’ heeft een aantal kernachtige onderwerpen benoemd waar ik enthousiast over ben zoals bijvoorbeeld het gaan realiseren van betaalbare woonruimte voor jongeren en senioren zowel in de kom als in de buurtschappen.

Daarnaast ben ik groot voorstander van het revitaliseren van bestaande industrieterreinen in plaats van alsmaar nieuwe industrieterreinen realiseren. Laten we goed omgaan met de beperkte vrije ruimte in ons mooie Nationale Landschap.

Door uitwisseling van standpunten en het delen van informatie komen we dichter bij elkaar. Persoonlijk contact is hierbij cruciaal.

Dit is waar Voor Winterswijk onder andere voor staat en waar ik mezelf voor wil inzetten.

Als jij dit ook vindt en op zoek bent naar een partij die kiest voor de ‘Winterswijkse maat’ stem dan op 16 maart a.s. bij de gemeenteraadsverkiezingen op Voor Winterswijk. Een stem voor nieuwe, nuchtere en realistische politiek. 

Gewoon doen!