Klaas Dijkstra

Beste (Voor) Winterswijkers,

Mijn naam is Klaas Dijkstra, 50 jaar. Ik sta als nummer 7 op de lijst van Voor Winterswijk. 

Graag stel ik mij nader aan jullie voor. 

Wie ben je?

Ik ben geboren en getogen in Friesland. Dus “niet van hier”, zoals ze dat in Winterswijk zo mooi kunnen zeggen. Getrouwd met een echte Winterswijkse (Saskia) en we wonen nu al sinds 2003 met ons gezin in dit prachtige dorp, waarvan de laatste 8 jaar in het buurtschap Henxel. Winterswijk is echt mijn tweede thuis geworden. Ik vind het heerlijk om hier te wonen. 

Wat doe je?

In het dagelijks leven ben ik zelfstandig jurist, projectmanager en mediator. Ook heb ik toezichthoudende functies bij Abeos en de KNVB. Naast ons werk runnen mijn vrouw en ik samen “Buitenverblijf Het Grootenhuis”, een recreatieverblijf dat bij ons op het erf staat. Mijn hobby’s zijn voetballen, hardlopen en buiten bezig zijn. Ook kijk ik graag naar documentaires en Comedy Central. 

(Geen) vertrouwen in de politiek

Op dit moment ben ik betrokken bij de afhandeling van de Toeslagenaffaire. Daar zie je bijna dagelijks de (negatieve) voorbeelden van hoe een overheid de rechten en belangen van burgers compleet uit het oog is verloren. Het vertrouwen in de politiek is historisch laag. 

Je merkt dit ook lokaal, in de Winterswijkse politiek. Veel mensen zijn “klaar” met hoe de lokale politiek zich gedraagt. Het is steeds “wij zij”, ingraven op standpunten, niet openstaan voor andere ideeën, puntjes willen scoren. Voor Winterswijk denkt dat dit anders kan en ook anders moet! 

Hoe kunnen we dit oplossen?

We kunnen dit veranderen met –wat wij bij Voor Winterswijk noemen– de “Winterswijkse maat”. 

Dat betekent dat je mensen en belangen echt met elkaar probeert te verbinden. Bruggen bouwen, in plaats van polariseren. Dit begint met een uitgestoken hand en door altijd eerst te luisteren naar wat de Winterswijkers over bepaalde zaken hebben te zeggen. Een open vizier hebben. 

Je moet betrokkenen niet alleen een “paragraaf” geven, maar zorgen dat ze echt worden gehoord. Juist ook als het om moeilijke beslissingen gaat. Wat natuurlijk niet wil zeggen dat je het iedereen ook altijd naar de zin kunt maken, maar het draagt in ieder geval bij aan onderling begrip.  

Persoonlijk contact

Je bereikt dit alleen met zoveel mogelijk persoonlijk contact. Niet te veel op sociale media en niet in de “bubble” van een gemeentekantoor. Maar gewoon bij de mensen thuis. Bij onze bedrijven, onze boeren en onze jeugd. Alleen door regelmatig echt met elkaar in gesprek te gaan, kun je bepalen wat het beste is voor Winterswijk, en kun je de juiste prioriteiten stellen.    

Zo komen politiek en gemeentebestuur weer dichter bij de burger te staan.

Voor Winterswijk!                      

Dit is waar Voor Winterswijk voor staat en waar ik mezelf voor zou willen inzetten. 

Als jij dit ook vindt en op zoek bent naar een partij die kiest voor de “Winterswijkse maat”, stem dan op 16 maart a.s. bij de gemeenteraadsverkiezingen op Voor Winterswijk. Een stem op Voor Winterswijk, is een stem voor nieuwe, nuchtere en realistische politiek. Gewoon dóen!