Chiel Stemerdink

Beste Winterswijkers, 

Mijn naam is Chiel Stemerdink en ik sta op plek 2 van de kandidatenlijst Voor Winterswijk voor de komende gemeenteraadsverkiezingen op  woensdag 16 maart. 

Kort wat over mij: In februari 1998 ben ik geboren in ons SKB. Ik ben opgegroeid en nog steeds woonachtig in de buurtschap Ratum. Op dit moment zit ik in de eindfase van een opleiding tot rijinstructeur. Hiervoor heb ik werk- en leerervaring opgedaan in het basisonderwijs en in de groene sector, tuin- park en landschapsinrichting. 

In juni 2018 ben ik bestuurslid geworden van het Ratums- Vossevelds Belang waarin we de belangen van onze buurtschappen behartigen. Van daaruit ben ik ook in de werkgroep Verkeer en Veiligheid Winterswijk als bestuurslid terechtgekomen. Inmiddels ben ik ook actief binnen Jong WCL, dat vorig jaar is opgericht door enthousiaste jongeren die opkomen voor het behoud en de leefbaarheid van ons buitengebied. Sinds maart 2019 ben ik bij Voor Winterswijk als commissielid geïnstalleerd. In de jaren daarna hebben we Voor Winterswijk zien groeien tot de politieke partij die we nu zijn. Met een grote groep enthousiaste, mooie en betrokken mensen die ieder voor zich vol zit met mooie ideeën voor ons dorp en het bijbehorende buitengebied. 

Mijn grootste hobby is vliegen, dit doe ik vanaf Flugplatz Stadtlohn-Vreden, voor velen ook wel bekend als Wenningfeld. Vliegen is een ontspannende, en tegelijk inspannende en gedisciplineerde sport. Binnen vliegclub Gelre ben ik actief als bestuurslid. In de nabije toekomst wil ik mij verder ontwikkelen binnen de kleine luchtvaart. Verder wandel ik graag en ook tuinieren vind ik leuk. In het weekend doe ik graag een drankje met vrienden en bekenden. 

De komende jaren zet ik mij onder andere in voor het realiseren van woningen, zowel binnen de bebouwde kom d.m.v. herbestemming van bestaande panden en inbreiding, maar ook in de buurtschappen door herbestemming/ombouwen van (bij)gebouwen, schuren etc. Dit moet makkelijker en sneller kunnen. Behoud van onze jongeren in ons prachtige buitengebied is cruciaal om zowel de leefbaarheid als het noaberschap in stand te houden, waar we zo om bekend staan. Ook de energie transitie vind ik een belangrijk thema. Opwekking en opslag moet en kan goed worden toegepast en duurzaamheidstoepassingen in woningen moeten voor zowel woningeigenaren als huurders toegankelijk en betaalbaar zijn. Ook het wegenonderhoud moet beter, op een groot aantal plekken in ons dorp en in de buurtschappen is grootschalig wegenonderhoud hoognodig, er moet een grote inhaalslag worden gemaakt. 

Vindt u dit ook belangrijk, stem dan op 16 maart op Voor Winterswijk. 

Chiel Stemerdink