Tony Dekker

Mijn naam is Tony Dekker, ik ben 62 jaar en vader van 4 volwassen kinderen.

Van Molukse origine en woon sinds 1959 in Winterswijk, maar ben geboren in Westerbork in het voormalig concentratiekamp.

Mijn ouders kwamen in 1951 in Nederland aan mijn vader was voormalig sergeant bij de KNIL. Bij aankomst in Nederland werd zijn militaire status ontnomen zo ook bij anderen die gediend hebben voor de Nederlandse vlag.

Verder wil ik het hierbij laten en de historie van de Molukse gemeenschap in Nederland blijven door vertellen aan de volgende generaties.

Ik ben in het jaar 1959 met mijn ouders naar Winterswijk verhuisd en woonde op het voormalig kamp Vosseveld aan de Steengroeveweg waar nu de manege van de WPC is gevestigd. In 1968 zijn wij verhuisd naar de wijk Hakkelerkamp-Oost en heb het grootste gedeelte van mijn leven daar gewoond.

Mijn loopbaan begon bij de Nederlandse Veiligheidsdienst in Rijswijk als beveiliger van 1989 tot 1994. Daarna tot 2017 bij het Ministerie van Veiligheid en Justitie gewerkt bij de Dienst Justitiële Inrichtingen en als standplaats Arnhem in het monumentale gebouw De Koepelgevangenis. Ik heb verschillende functies doorlopen binnen de organisatie van receptionist/beveiliging tot senior medewerker facilitymanagement. Ik was ook mediator voor twee inrichtingen in Arnhem en heb conflicten mogen oplossen in de organisatie. Was jaren voorzitter van de personeelsvereniging.

Thans werk ik in Winterswijk bij Fletcher Hotel Frerikshof als Nachtportier en een deel Technische dienst. Lekker in de Achterhoek waar ik echt naar mijn zin heb. Niet meer in de file, maar lopend naar het werk. Zo help je ook het milieu minder te verontreinigen.

In mijn maatschappelijk sociaal leven was ik altijd actief in de Molukse opbouw en welzijnswerk verschillende functies bekleed bij de Molukse stichting. Verder ben ik actief bij de Molukse kerk Ïmmanuél aan de Kloetenseweg als ouderling.

Het is een uitdaging die ik graag aan ga bij Voor Winterswijk. Vernieuwend, met passie, met een lach (hopelijk niet met een traan), respectvol maar ook met evenwicht en balans wil ik voor de partij VOOR WINTERSWIJK actief zijn.

Sinds kort voorzitter van de Stichting Samen Senang en zijn we bezig om een buurthuis/ontmoetingsplek te realiseren voor de buurtbewoners van Winterswijk-Oost. Wij willen wijkgericht werken en bewoners de kans bieden om ook hun zegje te doen. Niet dat wij alles voorschotelen, maar meer zelfregie en bewoners te motiveren om samen iets van je wijk te maken en dingen te ontplooien. Zodat iedereen mee kan doen ongeacht ras, religie, enz. We moeten naar elkaar toe groeien en niet polariseren. 

Ik ben respectvol en wil met iedereen met respect omgaan, ongeacht kleur, religie, afkomst, gezondheid en seksuele geaardheid. 

Bent u ook voor meer zelfregie voor buurtbewoners, stem dan op 14,15 of 16 maart op Voor Winterswijk.

Gewoon dóen en tot ziens!